Gyakran Ismételt Kérdesek

A leggyakoribb kérdésekre itt választ kaphat, ha további kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot.

A „felhő” az Ön szervezetén kívül üzemeltetett, webalapú számítástechnikai szolgáltatások rövid elnevezése. A felhőalapú szolgáltatások igénybevételekor ahelyett, hogy Ön egy kiszolgálót üzemeltetne az otthonában vagy a vállalkozásában (a telephelyén), az informatikai infrastruktúra nem az Ön tulajdonát képező helyen (telephelyen) található, és egy harmadik fél kezeli (üzemelteti) azt. Az Office 365 segítségével például a Microsoft kiszolgálóin tárolhat adatokat, végeztethet számításokat, illetve tárolhat és távolról kezelhet szoftvereket. Sok, naponta használt szolgáltatás része a felhőnek – a webes levelezéstől kezdve a mobil bankolásig és az online fotótárakig. Mivel ez az infrastruktúra online, más szóval „a felhőben” található, gyakorlatilag bárhonnan elérhető – számítógépről, táblagépről, okostelefonról vagy más, internetkapcsolattal rendelkező eszközről.

Az Office 365 rendkívül rugalmas, az egyszemélyes vállalkozásoktól kezdve a több tíz vagy akár több tízezer felhasználós vállalatokig mindent támogat:

  • Az Office 365 Vállalati verziók az 1-300 felhasználót foglalkoztató vállalatok számára a legmegfelelőbbek.
  • Az Office 365 Nagyvállalati csomagok az egyszemélyes vállalkozástól az 50 000-nél is több alkalmazottat foglalkoztató szervezetek méreteihez illeszkednek.

Az „Office 365” név olyan előfizetési csomagokra vonatkozik, amelyek Office-alkalmazásokhoz és az interneten keresztül használható (felhőalapú) egyéb hatékonyságnövelő szolgáltatásokhoz (például Lync-alapú webkonferencia-eszközökhöz vagy az Exchange Online szolgáltatott vállalati levelezőrendszerhez) biztosítanak hozzáférést, valamint a OneDrive-ban további online tárolóhelyet és otthoni használatra Skype nemzetközi perceket nyújtanak.
Számos Office 365-csomag a legújabb Office-alkalmazások asztali változatát is tartalmazza, amelyeket a felhasználók több számítógépre és eszközre is telepíthetnek. A csak online Office 365-csomagok kiváló választást jelenthetnek bizonyos üzleti igények esetén, és kompatibilisek az Office legújabb verziójának asztali változataival, valamint az Office 2010, az Office 2007 (korlátozott funkciókkal), a Mac-alapú Office 2011 és a Mac-alapú Office 2008 programcsomaggal is.
Az összes Office 365-csomag térítéses, havi vagy éves előfizetéssel használható.
A „Microsoft Office” továbbra is a jól ismert hatékonyságnövelő szoftvereink neve. Az Office programcsomagok hagyományosan alkalmazásokat (például a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook) foglalnak magukba. Az összes új Office programcsomag (például az Office Standard 2013) tartalmazza ezen alkalmazások legújabb verzióját. Ezek a programcsomagok egy számítógépen telepíthetők, és nem tartalmazzák az Office 365-ben található felhőalapú szolgáltatásokat.

Az összes ismertebb típusú bankkártyával és hitelkártyával fizethet, az előfizetés összege pedig látható lesz a havi hitelkártya-kivonaton. Az Office 365 Nagyvállalati csomag, az Office 365 Vállalati verzió, valamint az önálló csomagok esetén igényelhet számlát is, és a választott szolgáltatásoktól függően fizethet havi vagy éves gyakorisággal. Rendszerünk e-mailben tájékoztatja, ha számlája már megtekinthető, és ha az előfizetés megvásárlásakor adott meg rendelési számot, akkor az is szerepelni fog a számlán.

Mivel a legnagyobb rugalmasságot szeretnénk biztosítani ügyfeleinknek, ezért többféle fizetési lehetőséget kínálunk.
Az Office 365 Vállalati verzió, Vállalati Alapverzió és Vállalati Prémium verzió díját havi és éves fizetéssel is rendezheti.

  • Havi fizetés: Havonta kell fizetnie, és bármikor lemondhatja a szolgáltatást.
  • Éves fizetés: Egyéves előfizetés vásárlásakor kiválaszthatja, hogy hónapról hónapra szeretne-e fizetni, vagy egyszerre fizeti be a teljes év díját. Utóbbi fizetési konstrukcióhoz árengedmény társul.
Az Office 365 Nagyvállalati csomagok (köztük a különálló nagyvállalati csomagok, például az Exchange Online) és az Office 365 ProPlus éves hűségidős előfizetéssel is elérhetők.
  • Éves fizetés: Egyéves előfizetés vásárlásakor kiválaszthatja, hogy hónapról hónapra szeretne-e fizetni, vagy egyszerre fizeti be a teljes év díját.

Igen. Ha bővítenie kell az előfizetését, akkor könnyűszerrel átválthat egy másik csomagra. Ha például Office 365 Vállalati verziója van, akkor átválthatja azt Office 365 Nagyvállalati csomagra.
A legtöbb esetben a Felügyeleti központban elérhető Csomagváltás varázslót is használhatja a váltáshoz. Ha azonban előfizetése több mint 300 felhasználót tartalmaz, vagy ha feltöltőkártyával vásárolta meg a jelenlegi csomagját, akkor a Csomagváltás varázsló nem érhető el. Ilyen esetben manuálisan kell elvégeznie a csomagváltást. Az Office 365-csomag átváltása hivatkozásra kattintva további információkat olvashat.

Az előfizetését bármikor lemondhatja. A termék és az előfizetés típusától függően azonban hátrányos következményei lehetnek, ha a szerződés lejárta előtt mondja le az előfizetést. Havi fizetés esetén a szerződés bármikor, mindenféle hátrányos következmény nélkül felmondható. A havi jelleggel fizetett éves előfizetések esetén az idő előtti lemondás bizonyos mértékű büntetéssel járhat. Az előre fizetett éves előfizetések esetén nem áll módunkban visszatérítést nyújtani, ha a szerződés teljes időtartamának lejárta előtt lemondja azt. További információt a Microsoft online előfizetési szerződésében talál.

Adatai végig az Ön tulajdonát képezik. Ha úgy dönt, hogy megszünteti az Office 365-előfizetését, akkor letöltheti az adatait – például a levelezését és a csoportwebhelyeken lévő dokumentumait –, hogy más helyre mentse őket. Érdemes azonban már az előfizetés lemondása előtt mentenie az adatait. Az előfizetés lemondása után az Office 365-fiókjához tartozó adatok csak korlátozottan, kizárólag a rendszergazdák számára lesznek elérhetők 90 napig.

faq